ارزیابی وضعیت فعلی شبکه ارتباطی بانکها در گفتگو با مهدی نمازی
بی تأثیری تحریم ها بر شرکت خدمات انفورماتیک
مهدی نمازی، مدیر تحقیقات و پشتیبانی فنی شبکه شرکت خدمات انفورماتیک در این گفتگو به ارزیابی وضعیت فعلی شبکه ارتباطی مورد استفاده بانکهای کشور می پردازد و معتقد است که طراحی و تولید پایانه ماهوارهای و همچنین دستگاه پشتبیان آن، موجب شده است تا مشتریان شرکت خدمات انفورمانیک هیچگونه اثری از تحریمها در تجهیز شبکه شعب خود احساس نکنند و علاوه بر آن به دلیل بومی بودن این تکنولوژی نگران مسائلی مانند امنیت و پشتیبانی این تجهیزات نیز نباشند.
در ابتدا لطف کنید و ارزیابی خود را از وضعیت فعلی شبکه ارتباطی مورد استفاده بانکهای کشور بفرمایید.
در حال حاظر فقط شرکتهای طرف قرارداد با شرکت خدمات انفورماتیک از شبکه ارتباطی طراحی شده این شرکت استفاده مینمایند و دیگر بانکها پیاده سازی خاص خود را دارند و سیاست امنیتی/ توسعه ای یکسانی بین شبکه بانکهای کل کشور وجود ندارد. این موضوع موجب شده تا بانکها مجبور به عقد قرارداد با ذینفعان متعدد برای برقراری نیازهای ارتباطی خود باشند که نتیجه آن کیفیت خدمات بسیار متغیر بین شبکه بانکهای مختلف و همچنین هزینه سربار بالا برای تعامل با ارائه دهندگان متفاوت سرویسهای ارتباطی باشد.
تأسیس شرکت شاب و فواید آن برای شبکه بانکی چیست؟
شرکت شاب با مأموریت طراحی و پیاده سازی یک شبکه مخابراتی واحد و مجزا از بسترهای مخابراتی موجود تأسیس شده است تا بتواند شبکه اختصاصی با امنیت، ضریب دسترسی و کیفیت سرویسدهی بالاتر از وضعیت موجود را به بانکها ارائه دهد. برپایی چنین شبکهای عملا افزیش رضایتمندی بانکها و به تبع آن مشتریان آنها را در بر خواهد داشت و و سبب رونق بیشتر کسب و کار بانکداری مدرن در کشور خواهد بود. شاب موجب خواهد شد تا همه بانکها از سیاستهای امنیتی بالا و یکسانی پیروی نموده و رویکردی یکنواخت در مقابله با بحران های مختلف داشته باشند.
نقش شبکههای ماهواره ای در زیرساخت شبکهای بانکی در حال و آینده را چگونه ارزیابی می کنید؟
هرچند با گسترش شبکههای زمینی در بانکها، شبکه ماهوارهای نقش خود را از مسیر اصلی دیتا به مسیر پشتیبان تغییر داده، ولی میزان اهمیت آن کم نشده است. وجود شبکه ماهوارهای همواره این امکان را فراهم مینماید تا در هر شرایطی بتوان ارتباط امن شعب را برقرار نمود. بنابراین طراحی یک شبکه امن با در نظر گرفتن قابلیت دسترسی بالا و پیشبینیهای لازم برای شرایط بحرانی، بدون شبکه ماهوارهای امکان پذیر نمیباشد.
خوشبختانه شرکت خدمات انفورماتیک سالها است که تکنولوژی شبکههای ماهوارهای را نه فقط به عنوان اپراتور، بلکه به عنوان طراح و تولیدکننده پایانههای ماهوارهای کسب نموده و تاکنون هزاران دستگاه پایانه ماهوارهای را تولید و روانه شعب بانکی نموده است. شرکت خدمات انفورماتیک اخیرا پایانه ماهواراهای جدیدی را نیز طراحی و تولید نموده است که علاوه بر ارائه ارتباط امن فضایی، دارای سرعت و پهنای باند بالایی میباشد که کاملا پاسخگوی کاربردهای آینده بانکها است. پایانه ماهواره ای جدید شرکت خدمات انفورماتیک، علاوه بر کسب جایزه خوارزمی، مورد تایید آژانس فضایی اروپا قرار نیز گرفته و کشور عزیزمان را در لیست هفت کشور دارنده این تکنولوژی در جهان قرار داده است.
استراتژی حضور شاب در بازار چیست؟
به نظر اینجانب نیازی به اجباری بودن استفاده از شاب برای بانکها وجود ندارد. شاب باید امنیت و کارایی بالایی را به همراه سرویسهای افزونهای مانند پایش، گزارشدهی و مدیریت شبکه ارائه نموده و خدماتی مانند SOC و NOC را با خدمات شبکه مجتمع نماید. با چنین راهبردی، مطمئنا بانکها داوطلبانه مشتری شاب خواهند بود تا علاوه بر داشتن سرویس های مذکور، هزینههای سربار خود را نیز کم نمایند.
اثر تحریمها بر زیرساخت شبکه در سالهای گذشته چگونه بوده است؟
طراحی و تولید پایانه ماهوارهای و همچنین دستگاه پشتبیان آن، موجب شده است تا مشتریان شرکت خدمات انفورمانیک هیچگونه اثری از تحریمها در تجهیز شبکه شعب خود احساس نکنند و علاوه بر آن به دلیل بومی بودن این تکنولوژی نگران مسائلی مانند امنیت و پشتیبانی این تجهیزات نیز نباشند.